شیلات

شیلات

شیلات

کنترل دما و رطوبت در سالنهای پرورش طیور

کنترل رطوبت در سالنهای پرورش طیور اهمیت زیادی دارد زیرا اگر رطوبت سالن کاهش پیدا کند باعث افزایش گرد و خاک در سالن می شود و همچنین اگر رطوبت افزایش پیدا کند باعث رشد میکروب ها ، کاهش توانایی دفع حرارت حیوان ، کاهش ظرفیت تنفس طیور و در کل ناراحتی حیوان می شود. اما معمولا مشکل بالا بودن رطوبت وجود دارد رطوبت مناسب هوای سالن به دمای هوا و شرایط پرنده بستگی دارد یعنی در حدود 60 تا 70 درصد ، رطوبت مناسب بستری برای جوجه های در حال رشد 20 تا 40 و برای پرندگان بالغ 10 تا 30 درصد است.

پرورش شیلات

توانایی نگهداری بخار آب رطوبت هوا در دماهای مختلف متفاوت است و هرچه دمای هوا بالاتر باشد این توانایی بیشتر خواهد شد . هرگاه درجه حرارت هوا کاهش پیدا کند و یا هوا با جسم سردی تماس پیدا کند بخار آب موجود در خود را به صورت مایع آزاد می کند که این موضوع در سالن های مرغداری چون باعث بالا رفتن رطوبت محیط و سطوح می شود مناسب نیست بنابراین سالن های پرورش طیور باید بطور کلی با مصالحی ساخته شوند که حرارت در سطوح داخلی آنها از نقطه شبنم پایین تر نرود تا باعث تشکیل قطرات آب در سقف یا دیوارهای سالن شود که در این خصوص مواد با قابلیت جذب حرارت بالا مثل فلزات و مواد سیاه رنگ مناسب نیست به منظور جلوگیری از این مشکل ، دیوارها و سقف را عایق می کنند و سطح داخلی آنها را با مواد عایق و دارای رنگ روشن و براق می پوشانند و هوای سالن را گرم می کنند.

کنترل و پایش دقیق دمای محیط مرغداری‌ها و سالن‌های پرورش ماکیان ، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

پرورش ماهی

بطور مثال دمای محیط مرغداری

در صورتی که دمای محیط مرغداری بدون کنترل کاهش یابد ، این کاهش دما موجب کاهش روند رشد طیور خواهد بود و این کاهش روند رشد موجب بروز خساراتی می‌گردد. حال اگر دمای مرغداری خارج از کنترل گرم شود نیز موجب بروز خساراتی می گردد. خساراتی مانند اتلاف انرژی و بالا رفتن هزینه‎‌ها و همچنین کم اشتها شدن جوجه‌ها و در نتیجه این عوامل کاهش راندمان کاری مرغداری را شاهد خواهد بود.

حرارت کمتر از حد معمول سبب می شود که جوجه ها به کندی از تخم مرغ خارج شوند و در نتیجه سبب طولانی شدن مدت جوجه کشی می شود. حرارت زیاد تر از حد معمول سبب کوتاه شدن دوره جوجه کشی می گردد. ولی اگر حدود تغییرات حرارتی زیاد باشد سبب مرگ و میر جنین می گردد.

اگر ماشین از نظر حرارت در وضع مناسبی باشد تمام جوجه ها بایستی در روز ۲۱ از تخم مرغ بیرون آمده باشند و در پایان روز بیست و یکم جوجه کشی خاتمه یابد. از این رو طول مدت جوجه کشی راهنمای خوبی از نظر کنترل حرارت ماشین بشمار می رود.

حرارت در تمام مدل ها و انواع دستگاه جوجه کشی یکنواخت نیست بلکه بسته به سیستم و توصیه کارخانه سازنده اغلب حرارت ماشین های مختلف با هم کمی اختلاف دارد.

شیلات

در ماشین های جوجه کشی باید حرارت را در طی مدت جوجه کشی یکنواخت و دور از نوسان نگاه داشت این عمل به وسیله دستگاه های تنظیم انجام می گیرد که حرارت ماشین را در تمام مدت جوجه کشی در میزان مطلوب نگاه می دارد.

در ماشین های جوجه کشی بزرگ و برقی دستگاه های تنظیم کننده حرارتی سبب قطع و وصل جریان برق می شود در نتیجه حرارت را همیشه در میزان معینی نگاه می دارد.

نصب دستگاه ثبت دما و ثبت رطوبت

با نصب دستگاههای شرکت نیک آریا تاش میتوانید میزان دما و رطوبت سالن‌های پرورش مرغ و ماکیان را بر روی تلفن همراهتان ببینید. علاوه بر اینکه هشدارهای احتمالی را از طریق آلارمی که در محل نصب می‌شود متوجه خواهید شد ، این هشدارها از طریق پیامک (SMS) و تماس تلفنی و همچنین از طریق سایت شرکت دارستان صنعت نیز قابل رصد و مشاهد می باشند.

پرورش ماهی

دستگاههای  معرفی شده شامل رطوبت سنج 44.1004 ، .30.5010 ، 30.5015 و دستگاههای  30.3039  و ودرهاب ها شامل سنسورهای ثبت در مناطق مختلف می باشد.

در نهایت توصیه شرکت نیک آریا تاش این است که با تهیه دستگاه مورد نظر می توانید‎ ‎در بالا بردن کیفیت کار ، جذب مشتری و ایجاد رقابت با شرکتهای ‏تولیدی داخلی و خارجی و حمایت از تولید داخلی در این امر خطیر شما را همراهی نماییم.‏